Sverres skoskap - del 1

Sjefen for Lille Vinkel Sko, Sverre Klouman, har en del sko i skapet sitt. Det er en herlig blanding av tøft, sært og mye rart, -og selvsagt i upåklagelig kvalitet. I denne første delen av "Sverres skoskap" får dere se skoene Sverre bruker mest, -til hverdag og fest. Enjoy!


PRIMA BASE
Primabase skinnlakk, lakksko, pensko, brunPrimabase skinnsko med lakk og spenner, sett bakfra, pensko

Vi starter med å vise frem lakkskoene fra italienske Prima Base. Dette er håndverk i ypperste klasse. Skinnet er dipdyed og Sverre elsker detaljen der skinnet er brettet utenpå sålen og spikret fast. De kostet så mye som 3 600 kroner for noen år tilbake og er i følge Sverre verdt hver krone.


K-SWISS
K-Swiss sneakers joggesko trainers gull bronse

K-Swiss lager tøffe joggesko som er superbehagelige å gå i. Denne retromodellen i gull-bronsenyanse har vært på føttene til Sverre to somre på rad. Sverre synes fargen er knalltøff og det er rågummi i sålen, så de er suverene å gå med. Nå kan du også få deg sko som sjefen -til salgspris i vår nettbutikk.


VOLTA
Volta sneakers casual grå classic
Volta er et italiensk merke vi startet med våren 2010. Snart kommer det nye modeller og vi gleder oss. De grå du ser her  har Sverre brukt i hele sommer og de holder utrolig bra! Finnes fremdeles både til herre og dame i butikkene.


JEAN-BAPTISTE RAUTUREAU 1
Jean-Baptiste Rautureau Walkcomfort cognag konjakk brun
Et av Sverres yndlingsmerker er Jean-Baptiste Rautureau. Disse franske, vidunderlige skoene er ekte håndverk med stil. Vinter-og høstfavoritten er modellen Walk Comfort i høstens store trendfarge; cognac.


JEAN-BAPTISTE RAUTUREAU 2
Sorte pensko, JEan-Baptiste Rauterau, randssydde
Enda et favorittpar fra franske Jean-Baptiste Rautureau. Disse penskoene er randsydde og litt røffe i snittet. En stil Sverre liker veldig godt. Dette paret fra Jean-Baptiste Rautureau er 7 år gamle, og så å si uslitelige! Se flere sko fra leverandøren her.
 

RED WING
Redwing brune snørestøvler amerikanske randssydde
Til slutt en amerikansk klassiker fra Red Wing. Merket har eksistert i over 100 år og denne snøremodellen fra 60-tallet fikk sin renessanse noen år tilbake. Også en modell som Sverre har brukt flere vintre på rad og som ser like bra ut fremdeles.

Høstens sko på catwalken!

Nå er vi på vei inn i en ny sesong, noe som betyr nye designerkolleksjoner å la seg inspirere av!

Det er tydelig at fantasien ikke har forsvunnet over sommeren, og skoene som er å se i høst-/vinterkolleksjonene for 2010-2011 holder stand som både morsomme, kreative, og ikke minst nydelige. Modellene fra Proenza Schouler eller Desquared2 er kanskje ikke helt hverdagsmateriale, men vi kan absolutt se oss selv iskodd noe som har funnet inspirasjonen sin her.

- Nyt synet av høstens skomote på catwalken, enten det er til underholding eller inspirasjon!

 

Designersko FW10/11, Balenciaga, Chanel, Proenza Scholuler, Rodarte, Desquared2

Bilder: Balenciaga, Chanel, Burberry Prorsum, Proenza Schouler og Calvin Klein, alle fra style.com - Rodarte fra jakandjil.com - Desquared2 fra elle.com

 


 

Hvor vil Oslo Fashion Week?

Oslo Fashion Week 2010 er historie. Terninger er kastet, kritikken er falt, modellene er borte fra catwalken og moteverden er falt til ro igjen for en stakket stund. Designerne har tatt seg noen velfortjente fridager før arbeidet med høstkolleksjonene for 2011 er i gang.

I februar braker det løs igjen - men hva kan vi forvente oss av OFW da?

Lille Vinkel Sko var representert på et utvalg av høstens visninger og har underveis og i ettertid diskutert MYE rundt OFW. Vi tenkte å også la dere lesere ta del i noen refleksjoner vi har gjort oss.

Oslo Fashion Week 2010 Pia Haraldsen Agape
Pia Haraldsen fikk mer negativ enn positiv kritikk for sin kolleksjon for Agape, og måtte ta mye
av støyten for kritikken mot å la kjendiser være designere. (Foto: Steven Stieng/OFW)

De såkalte "kjendisdesignerne" - representert ved Pia Haraldsen og Daniel Franck, fikk svært mye oppmerksomhet i høst. Den tidligere snøbrettstjernen kom greit unna debuten, mens Haraldsen måtte tåle mye negativitet for sin kolleksjon i samarbeid med brudefirmaet Agape.

Fargerike Fam og Moods

En helt annen mottagelse og blest fikk Fam Irvoll og gutta fra Moods of Norway. Mote-Norges fargerike yndlingsdesignere skapte så mye trøkk og moro at det på sikt er det man vil huske best, heldigvis. Når køen til Fam Irvolls visning strekker seg over hundre meter og det er stappfullt i i salen selv på ståplassene - da gavner det også OFW og mote-Norge.

Oslo Fashion Week 2010 Moods of NorwayOslo Fashion Week 2010 Fam Irvoll
Moods of Norway arrangerte eventyrvisning på Kongsgården fredag kveld, mens Fam Irvoll rocka OFWs hovedscene onsdag. (Foto: Steven Stieng/OFW) 

Samme kan sies om Nina Jarebrink, som opplevde stor pågang til sin utendørsscene til tross for sent visningstidspunkt og regnvær.

Interessen for disse handler også om gjennomføringen de står for. De har en rød tråd gjennom alt de gjør, fra historien rundt til alt som vises på catwalken. Fam Irvoll har tenkt på alle detaljer, fra hodepynt til sko. Og slik skal det være når du er proff!

Pia Haraldsen/Agape, derimot, gjør det stikk motsatte. De sendte kjedelige modeller ut på catwalken, med samme fryktelige sko til tre ulike plagg (og det legger i alle fall vi merke til!) En av modellene måtte til og med lide seg gjennom tre turer på scenen med ødelagte sko. Det er ikke bare dårlig håndverk, det er en hån mot alle de andre designerne som faktisk bryr seg om detaljer.

Melder overgang til København?

Men Fam har vært en av de krasseste kritikerne mot "utvanningen" av OFW, og har i ettertid uttalt at hun vurderer å gjøre som Moods, nemlig å være en del av programmet, men kjøre sitt helt eget show. I verste fall melder også hun seg ut av selve uka, som blant andre TSH gjorde i høst.

Er Oslo Fashion Week tjent med at Norges beste designere melder overgang til moteuka i København?

Nei, nei og absolutt nei! Samtidig er det både riktig og viktig at OFW lar nye designere slippe til. Men de bør stille høyere krav til design enn kjendisstatus. Det er ikke sistnevnte som vil drive Norge fram som motenasjon.

Oslo Fashion Week 2010 Nina Jarebrink Lise Karlsnes
Lise Karlsnes varmet opp publikum før Nina Jarebrinks fine visning. (Foto: Nina Farstad/LVS)

Klarer man ikke fylle en hel uke med de beste designerne, får man heller komprimere visningsdagene til to. Vise fram de hotteste, kuleste, beste og mest kreative norske designerne. Fullt trøkk i to dager er bedre en fire lunkne dager...

Så kan man kanskje heller lage et lavterskeltilbud til designerspirer og gi dem muligheten til å vise seg fram dagen før hovedvisningene starter. Slik gjør man i idretten, lar unge talenter være med til OL eller VM for å føle på presset, slik at de er klare til større oppgaver senere.

Forhåpentlig har OFW-sjef Pål Vassbotten og hans team tatt med seg kritikken og skjønt at noe må gjøres.

OFW ble startet i 2004 for å promotere norsk design og å sette norsk design i en internasjonal kontekst, heter det på OFWs hjemmesider. Nå må de bevise at dette er rettesnoren de fortsatt arbeider etter.

PS: Og så håper vi selvfølgelig at flere designere enn Fam Irvoll bruker mer tid på skoene til neste gang de skal ha visninger!

FAMtastisk!

Oslo Fashion Week 2010 Fam Irvoll

Fam Irvoll er bare herlig gal og fantastisk kreativ. Hun har slått an hos kjendiser som Lady Gaga, Katy Perry og Marina & The Diamonds. Også selveste supermodell Tyra Banks har falt for Fams design. Vi storkoste oss på visningen hennes under Oslo Fashion Week onsdag kveld!

Oslo Fashion Week 2010 Fam Irvoll Charlotte Thorstvedt
TV-kjendis Charlotte Thorstvedt er god venninne av Fam og fast modell på visningene hennes.

Det var smekkfullt i Oslo Kongressenter og før visningen sto det hundre meters kø av folk som ville se Fams kreasjoner. Utrolig gøy at hun har lykkes så bra!

Visningen var gjennomført fra topp til tå. Vi la selvfølgelig spesielt merke til de fantastiske skoene!

Oslo Fashion Week 2010 Fam Irvoll

Oslo Fashion Week 2010 Fam Irvoll

Oslo Fashion Week 2010 Fam Irvoll  

Oslo Fashion Week 2010 Fam Irvoll Dobbermann Kjell Nordström Oslo Fashion Week 2010 Fam Irvoll
Kjell Nordström (t.v., tidligere kjent som Baron von Bulldog) rocket Fams visning midtveis med sitt trash/punk-
band "Dobbermann & The Chiuauas".

Oslo Fashion Week 2010 Fam Irvoll
Sliten, men lykkelig! Fam hylles av modellene og "Dobbermann".

Oslo Fashion Week 2010 Lille Vinkel Sko Sixtyseven Gardenia KMB Chie Mihara Jeffrey Campbell
Lille Vinkel-jentene holder deg oppdatert på OFW - og selvfølgelig skomote!
Christine (f.v.) hadde på seg supertrendy leopard-wedges fra Jeffrey Campbell, Marie stilte i skoletter fra Sixtyseven, Eva har sikret seg et par Gardenia som er utsolgt, men kilehæl-skolettene fra KMB ligner veldig. Hilde testet lekre Goia fra Chie Mihara for første gang - det er en virkelig Lille Vinkel-favoritt!

Messerapport fra København

Sist helg dro noen av oss til messen i København. Vi drar til København hovedsakelig for å få inspirasjon, men vi kjøper også litt for omgående leveringer fra faste leverandører som er oppdaterte på trendene i høst. Vårt hovedinnkjøp skjer i Milano i midten av september.

DYREPRINT
En stor trend både i høst og for neste sesong er dyreprint.  Vi jubler og kaster oss på bølgen. Allerede i høst vil dere se flere leopardmønstrede sko i våre butikker.
Dyreprint pels leopard vintersko Bumper
Leopardprint fra Bumper. Disse er gode og varme, og i tillegg tøffe å se på!

Kilehel skolett med glidelås i leopardprint grå, brun
Kombinasjonen kilehel og leopardprint er uslåelig i høst. To trender i én sko fra KMB.

Den flatere platåsålen så vi også mye av i København. Det er en herlig og komfortabel trend, og vi får inn både skoletter og sko fra merkene KMB og ShoeBiz.
Snøresko kilesåle sort
ShoeBiz sin skolett med snøring kommer allerede i høst.

Sko med kilesåle, pensko, shoebiz
Så komfortabel, og så kul. Denne er fra ShoeBiz og kommer om ikke så lenge.

CHIE MIHARA
En av våre favorittdesignere - Chie Mihara - viste også noen smakebiter fra sin nye kolleksjon. Kolleksjonen er meget feminin, men det er fremdeles mange tøffe og spesielle detajer. Hun hadde ikke hele kolleksjonen i København, men den får vi se om få uker når vi reiser til Milano. Det er som å være barn i en godteributikk når vi er inne på standen hennes.
Chie Mihara pensko farger feminint
Et oversiktsbilde over Chie Miharas feminine skokolleksjon vår/sommer 2011.

EMMA GO
En annen designer som virkelig har fått et gjennombrudd er Leonor Diaz Godoy som lager Emma Go! Vi har fulgt henne fra starten, og er stolte av å ha merket hennes. Hun mikser det spanske (hun er fra Spania) med det skandinaviske (bor i Malmö/København). Emma Go er et "up and coming" brand og hun hadde masse fint for våren. Hennes høstkolleksjon leveres straks og vi gleder oss.
Kilesåle skolett grå med glidelås
Denne blir garantert en hit neste vår. Skolett med glidelås og peeptoe fra Emma Go.

Oversiktsbilde kolleksjon Emma Go våren 2011

Designer for Emma GO Leonor Diaz Godoy og selger Hudson Martin Spandet
Designeren av Emma Go; Leonor Diaz Godoy, sammen med kjæresten Martin Spandet- som i tillegg er selger av merket Hudson.

HUDSON
Hudson er herrenes favoritt, men de lager også mye bra for jentene. Vi la vårordren for Hudson i København siden de ikke er i Milano med hele kolleksjonen. Hudsons høstkolleksjon er også ganske snart å finne hos Lille Vinkel Sko.
Casual pensko herre blå brun
Disse semskede lekkerbitene fra Hudson kan vi glede gutta med kommende vårsesong.

Loafers, espadrillos, skoletter, herresko, sko
Er du ute etter en mer laidback look neste vår kan du jo gå for disse fra Hudson.

Skolett med spenner, brun, boots
Jentene kan glede seg til blant annet denne røffe bootsmodellen. Også Hudson.

COWBOYBOOTS
En annen trend som kommer tilbake er de originale western-bootsene.
Fabrikken Old Gringo tar den helt ut.
Boots
En liten samling boots med ville og fantastiske mønstre.

Boots, grå, blomstermotiv, spisse boots
Vår bootsfavoritt Sendra har allerede levert endel trendy boots denne sesongen, her en grå favoritt med blomstermotiv.

ADIDAS x RANSOM
Et annet interessant konsept er Adidas samarbeid med Ransom. Vi liker det rene designet og bestilte modeller både til dame og herre for neste vår.
Sko, sneakers, casual beige, gråSkolett, snøring, semsket


Vi konkluderer med at messen i København er en veldig inspirerende og oppdatert messe. Når vi reiser til Milano føler vi at vi har et godt bilde av hva vi skal kjøpe inn - og du kan tro vi ser frem til det!